1. Hot dog po śląsku
W tej wersji parówkę zastępujemy kiełbasą. Zawijamy ją w boczku i zapiekamy z serem. Aby danie jeszcze bardziej zyskało na śląskości, dodajemy do niego modrą kapustę. Mniam!
Śląski hot dog z kiełbasą i boczkiem |
2. Hot dog w cieście
Zamiast klasycznej bułki, parówkę zapiekamy w cieście. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, a mimo to bardzo sycące.
Hot dog w cieście |
3. Hot dog z pieczarkami
Miks polskiej zapiekanki i amerykańskiego hot doga.
Hot dog z pieczarkami |
4. Hot dog z sosem czosnkowym
Zamiast musztardy i ketchupu hot doga możecie wzbogacić domowym sosem czosnkowym. Jest to jedna z moich ulubionych wersji.
5. Z surówką colesław
Jak wykorzystać surówkę colesław, która została Ci z obiadu? Dodaj ją do hot doga. I szybka kolacja gotowa!
Hot dog z surówką colesław |
6. Z prażoną cebulką
Prażona cebulka, pszenna bułka i parówka. Idealny zestaw.
Hot dogi z prażoną cebulką |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz