poniedziałek, 18 stycznia 2016

Wegetariańskie burgery z kotletami z jajek

W dzisiejszych czasach dieta wegetariańska zyskuje coraz więcej zwolenników. Ba, nawet osoby, które nie rezygnują całkowicie z mięsa coraz chętniej sięgają po takie posiłki. Cóż, należy się tylko cieszyć, bo coraz więcej potraw ma swoje bezmięsne zamienniki, a te bywają przynajmniej równie pyszne jak pierwowzory.
Burger z kotletem z jajek
Burger z kotletem z jajek

Dziś chciałem Was zachęcić do przygotowania burgerów z kotletami z jajek. Jako dodatków będziecie potrzebowali przekrojonych ciemnych bułek, sałaty, ogórków kiszonych, cebuli, koziego sera i ulubionego sosu.

Natomiast, aby zrobić kotlety z jajek, zmieszajcie ugotowane na twardo jajka ze zmoczoną w mleku czerstwą bułką, zeszkloną cebulą, szczypiorkiem, solą oraz pieprzem. Następnie obtoczcie je w jajku i w bułce tartej, usmażcie i włóżcie do środka burgerów. Do takiego dania warto dobrać zdrowe dodatki. Dlatego zamiast tradycyjnych frytek wybierzcie te pieczone, najlepiej przyrządzając je z marchewki, pietruszki albo selera. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz